Cannabis Extracten Wat is dabbing?

Published on december 27th, 2014 | by Rick

Wat is Dabbing? Alles wat je MOET weten!

Toen we op het idee kwamen dit blog te starten vroeg niemand ons wat. Iedereen was er ongelofelijk enthousiast over! Nu we een paar maanden verder zijn, onze eerste posts in de lucht zijn, krijgen we heel vaak de beschaamde vraag; Wat is dabbing?
We hebben gemerkt dat veel mensen nog steeds niet precies weten wat dabbing is, en daarom dachten we op de redactie dat een post over wat dit nu precies inhoud, een goed idee zou zijn! dus hierbij: Wat is dabbing?

dabbing girl

Wat is dabbing?

Dabbing is in het kort gezegd: Het roken van cannabisconcentraten met enorm hoge percentages THC. Deze cannabisconcentraten hebben verschillende vormen. Sommige van deze concentraten zijn in poeder/kristalvorm, anderen zijn bijna glas en er zijn ook wasachtige vormen. Ook heb je alcohol-tincturen en e-liquid verrijkt met THC.
Deze vormen hebben allemaal een andere naam. shatter, wax/honeycombbutaan hasjolie noem het maar op.

Oke, de vraag; Wat is dabbing? is nu beantwoord, het roken van sterke cannabisconcentraten. Nu komen de volgende vragen: “Hoe moet ik dabben?” en “Hoe maak ik cannabisconcentraten?”.

420 dabbing shatter

Wat is Dabbing? – Hoe moet ik Dabben?

Nadat we je lekker hebben gemaakt over dabbing, wil iedereen het natuurlijk graag zelf een keertje proberen!
Geen zorgen, dabbing is geen moeilijk fenomeen!

Je hebt een paar dingen nodig:

  • Nail of E-nail
  • Dabber (een titanium lepeltje waar je je cannabisconcentraat op legt)
  • Torch (Een gasbrander/aansteker)
  • Een Oil-rig
  • Cannabisconcentraat (shatter, wax/honeycomb of butaan hasjolie)

Nu heb je al deze dingen, het is misschien al heel erg vanzelfsprekend hoe je het moet doen. Maar we leggen het je toch eventjes uit! Via een filmpje, want het is zaterdag, we zijn lui :)

 

The Dab Lab  bedankt voor deze How-to!

Wat is dabbing? – Cannabisconcentraten

Je hebt cannabisconcentraten die door middel van een oplosmiddel geëxtraheerd worden, en een ander type waarbij geen oplosmiddel gebruikt wordt. Door de extractiemethode krijgt het cannabisconcentraat dan verschillende vormen.
Al deze cannabisconcentraten hebben een naam, check de bekendste hier even:


Conclusie

De vraag die we probeerden te beantwoorden is; ‘ Wat is dabbing? ‘. In onze ogen is dit behoorlijk goed gelukt. We proberen het voor de wat minder ervaren blower/dabber ook begrijpelijk te houden! Heb je iets wat hier bij moet, heb je een vraag, of ben je een grammar-nazi. Zet het in een reactie hieronder!
Of stuur ons een berichtje op onze facebook of twitter, dat mag natuurlijk ook!

 

Tags: , , , ,


Over de Auteur

Rick

Full Stack Developer, Engineer, en soms, heeel soms, post ik iets. :)Back to Top ↑